Välkommen till vår karriärsajt
Founders Story
In Japan's rippling seas, where mystique meets vibrant beauty, two twin brothers discovered their love for sushi during an unforgettable diving trip in crystal-clear waters. There, amidst the dancing shadows of coral reefs and the playful movements of fish, not only a passion for flavors was born – but an entire journey that would shape their future.
Their love for the Japanese national dish, with its perfectly balanced rice and meticulously crafted sushi artistry, became not just a culinary revelation but a journey of a lifetime. The passion traveled back with them to Sweden, where Sushi Yama was founded two decades ago.
Yama, Japanese for mountain, in this case, Mount Fuji – one of the world's most amazing places where people pilgrimage every year. As beautiful as a Nordic fjord, framed by Yama all around – a fusion of Japanese tradition and Nordic quality, where fishes like halibut and salmon are the mountain peaks.
Our kitchen is not just a place where food is prepared; it is a stage where flavors playfully dance and where the love for local thrives – a tribute to the community that has embraced us since day one, a community for everyone. With a carefully selected palette of fresh ingredients, where sustainability is a hallmark. Each piece of our sushi is a declaration of love to the sea and your taste buds, an opportunity for new discoveries with every bite. We're not satisfied until a Flamed Halibut or a Glazed Salmon is never farther than a block away (or the press of a button).
It's our passion; it's our conviction
– it’s Yamazing Sushibilities!
Sustainability
Sedan vår start 2008 har hållbarhet varit hjärtat i vår verksamhet. Vi är stolta över att aktivt arbeta mot flera av FN:s globala klimatmål, vilket speglar vårt engagemang för en bättre framtid. Vi är stolta över våra ASC- och MSC-certifieringar som säkerställer hållbar odling och hållbart fiske.
Våra fokusområden – Planet, Product och People – genomsyrar allt vi gör.
Planet: Vi strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom att använda förnybara energikällor, minska avfall och främja återvinning. Vår ambition är att skapa en grönare planet för kommande generationer.
Product: Vi är dedikerade till att erbjuda hållbara och etiskt framställda produkter. Genom att välja lokala och ekologiska råvaror säkerställer vi att våra rätter inte bara är goda, utan också bra för miljön.
People: Våra medarbetare och gäster är kärnan i vår verksamhet. Vi investerar i utbildning och utveckling för att skapa en inkluderande och rättvis arbetsmiljö. Dessutom engagerar vi oss i lokalsamhället för att stödja sociala initiativ och främja hållbar livsstil.
Genom att integrera hållbarhet i varje aspekt av vår verksamhet, inspirerar vi andra att följa med på vår resa mot en mer hållbar värld.
En arbetsplats med möjligheter att växa
Sushi Yama är Sveriges ledande sushikedja med restauranger över hela landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Med fokus på nordisk kvalitet, hållbarhet, innovation och enastående gästupplevelser, strävar Sushi Yama efter att erbjuda den bästa sushiupplevelsen i en modern och trivsam miljö.
Verksamheten växer med planer på fortsatt expansion, som också medger många arbetstillfällen. Tillsammans med våra kollegor formar vi morgondagens Sushi Yama, känner du dig manad till att bli en del av vår familj? Möjligheterna att växa med oss och att ta klivet vidare i karriären inhouse är stora. Vi ser gärna att du är en del av resan!
Varför jobba hos oss?
-
Utvecklingsmöjligheter
Vi är en verksamhet att räkna med, där vi alla utgör kuggar i hjulen. Sushi Yama är en varm och härlig kedja där möjligheterna att växa är många. -
Vänner för livet
Vi tror på teamwork i alla moment och tillsammans med våra kollegor bildar vi flera arbetslag, med en gemensam spelplan. Du kommer utan tvekan att hitta vänner för livet bland dina kollegor. -
och Sushi till vardags!
Alla våra medarbetare kan erhålla kostförmån i form av det som vi älskar allra mest - sushi!
YAMA-familjen
Vi sätter gästen i fokus, men för att kunna förse våra gäster med den bästa upplevelsen behöver vi själva brinna för det vi gör. Det gör vi bara om vi trivs på arbetsplatsen, därför arbetar vi kontinuerligt med att se till att vår företagskultur präglar vår vardag.
Vi fokuserar på tre kulturella värden i allt vi gör – Passion, Joy och Pride.
Våra värderingar genomsyrar vår rekrytering, medarbetarnas utveckling och hur vi utvärderar medarbetarna.
Passion
För mig är det viktigt att veta allt om maten vi säljer. Kunskapen bakom varje smak, varje detalj och varje bit, använder jag för att inspirera mina gäster och kollegor. Det är att visa Passion! Om som den familj vi är, så hjälps vi åt om något behöver göras, tillsammans ser vi till att bilda en enda stark kedja, Ett lag.
Joy
Varje dag ska bli en bra dag, det är viktigast av allt. Därför gör jag allt som står i min makt för att mina gästers och mina kollegors upplevelse ska bli den bästa möjliga, varje dag. Det är i mötet mellan människor som glädjen blir som störst!
Pride
Sushi Yama startade som en familj och vi vill fortsätta att driva Sushi Yama som en familj. En familj där vi stolt stöttar varandra, delar med oss av kunskap och visar uppskattning för bra prestationer. Vi är stolta över att varje rätt räknas, varje gäst räknas och varje upplevelse räknas!
Om Sushi Yama
Finns det något bättre än sushi? Vi älskar de fräscha och intensiva smakerna, de oändliga kombinationerna och alla de lekfulla kontrasterna på tallriken. Det var just därför vi bestämde oss för att ta hit de japanska läckerbitarna – till lilla Sverige. Här har vi serverat sushi på vårt eget, nordiska sätt sedan 2008. Vi jobbar alltid med högsta kvalitet i varje moment och använder endast noggrant utvalda, hållbara råvaror. Allt för att skapa en äkta smakupplevelse till alla sushilovers därute, något som idag gör oss till Sveriges största sushikedja.